SKS 2010

SKS 2010

Zaterdag 24 Juli Grou

Zaterdag 24 juli, we gaan van start!!! ’s Ochtends wordt er eerst een rondje gezeild en “we gaan hard!” zijn de reacties bij terugkomst. Plezier, enthousiasme en fanatisme is van de gezichten van de mannen af te lezen. We hebben er zin in!

Tijdens het doornemen van de route wordt duidelijk: Peter kan niet mee, hij is ziek wakker geworden en  heeft met man en macht geprobeerd  voor de start er weer bovenop te zijn maar helaas, tevergeefs. Wat nu? Gelukkig kon Frits Janssen meezeilen en na kort overleg worden de taken herverdeeld en met lichte spanning gaan de mannen, nog steeds vol goede moed weg. Vlak voor de sleep komt Alrik nog even terug in een speedboot; de routekaart in alle consternatie vergeten, op zich toch best wel van belang (blijkt ook later bij de finish!).

Geen goede start, dat was jammer maar ‘we gaan als een trein!!!’ en ‘wat hebben we mooi gezeild!’ Er straalt nog steeds veel vertrouwen af van de mannen, zowel naar het schip toe maar ook naar elkaar. Van een 12e plek na de start afgezakt tot een 14e plaats, de achterban leefde erg mee maar bleef positief. En terecht want uiteindelijk naar de 8e plek gezeild, prachtig! Wat zijn we trots.

De finish was spectaculair, Joure had wat malheur aan boord en door alle consternatie zouden ze de finish vanaf de verkeerde kant nemen, uiteindelijk passeerden ze de finish als vierde. Bolsward profiteerde hiervan en kwam als eerste over de finish, nipt voor Heerenveen eindigde Grou als tweede en voor Heerenveen was de derde plek weggelegd. Zowel voor de 20.000 mensen op het water en de wal als de 10.000 mensen die de wedstrijd volgden via internet was het een spannende en spectaculaire wedstrijd.