ATB race Appelscha

 

21 Juli 2012

Elk jaar wordt er een paar weken voor het echte SKS-skûtsjesilen een bemmaningsuitje georganiseerd, waarbij elk jaar weer iets anders wordt gedaan. Dit jaar was lierenman Kees Steneker aan de beurt om iets te organiseren: het werd fietsen op een ATB in de bossen van Appelscha. Het was een workshop speciaal op ons aangepast en iedereen kon mee.

Eerst kreeg iedereen een fiets en helm en werd er wat uitleg gegeven over het fietsen, daarna moesten we een paar oefeningen doen om de fiets beter onder controle te kunnen krijgen. Dit werd gedaan op een groot veld, waar we eerst even heen moesten fietsen. Voordat we daar waren lag de ketting van Martijn er al af en waren er 3 mensen met een begeleider weg. Toen iedereen weer compleet was, kon het echte werk beginnen over de bospaadjes van Appelscha.
Er was een kopgroep met de ‘snellere’ fietsers en een groep die wat langzamer fietste. Het waren soms flinke stukken omhoog en onderweg moest je ook niet bang zijn voor een modderpoel. Na een flink eind gefietst te hebben zaten flink wat bemanningsleden dan ook al onder de modder. Hier en daar werd ook wel een duwtje uitgedeeld of maakte iemand een halve buikschuiver, wat er natuurlijk hilarisch uitzag. Uiteindelijk streden Willem Wiggins en Gerhard Cavendish om de eer!

Nadat iedereen weer heelhuids terug was bij het beginpunt (er waren ook nog 3 mensen verdwaald die de kopgroep kwijt waren geraakt!) kon er lekker gedoucht worden en werd er bij een haardvuurtje nog even lekker na geborreld. Kortom een zeer geslaagde avond voor een goed begin van een veelbelovend SKS-seizoen!

Foto's Lamina Westerdijk