Friso Bokaal Gewonnen!

Zaterdag 30 juni was een stralende zomerdag met een stevige wind, prachtig voor een mooie wedstrijd met aan boord van de skûtsjes de ‘captains of industrie’. De dag begon met koffie in het ‘foarunder’ en daarbij de routebespreking en de loting. De route die gezeild moest worden was een zandloper. Aan boord van het Earnewâldster skûtsjes waren de gasten van Philips Benelux met als captain Harry Hendriks.

De eerste wedstrijd begon rond 11.00 uur en we hadden onderin een geweldige start. Een mooie lange bakboordslag, daarna een stuurboordslag richting de bovenste boei. Deze kon net niet gehaald worden en toch nog een keer overstag, maar het Earnewâldster skûtsje ging prachtig als eerste om de bovenste boei. Deze positie hebben ze de hele wedstrijd vast kunnen houden en met luid gejuich werden we als eerste afgeschoten.

’s Middags gingen de skûtsjes weer naar de wal voor een ‘captains dinner’ om weer vol energie aan de tweede wedstrijd te kunnen beginnen. Het waaide nog steeds stevig en er werd besloten twee reven in het zeil te zetten.

De tweede wedstrijd werd er weer onderin gestart, maar meer skûtsjes waren op dit idee gekomen. Earnewâld moest omhoog en er was geen ruimte meer om langs de startlijn te zeilen, helaas een valse start. Vol goede moed werd er overstag gegaan om nog een keer te starten en over stuurboord richting de bovenste boei te zeilen. Dit pakte niet verkeerd uit en als 6e rondden we de boei. Het was nog zeer spannend met Drachten, Sneek en Joure. In het laatste rak haalde Earnewâld Drachten nog in en was het Earnewâldster skûtsje in het eindklassement winnaar!

Voor alle gasten op die met ons meevoeren; Hartelijk bedankt voor de uitzonderlijk fanatieke medewerking om samen met het Earnewâldster skûtsje als eerste te eindigen tijdens deze race om de Friso Bokaal.

 

Captain of Industry Harry Hendriks, met schipper Gerhard Pietersma!

Bron; http://www.skutsjesilen.nl/nieuws/geslaagde-frisobokaal-2012/ foto van Martin de Jong