Nieuws
Een Gelukkig en Sportief 2014

Een Voorspoedig en Sportief 2014 gewenst!

 

Namens het gehele bestuur en bemanning van het Earnewâldster Skûtsje!

 

 
Gouden Skipperke

Hierbij een aantal foto's die gemaakt zijn tijdens het Gouden Skipperke op de Pikmar in Grou. De Skûtsjes van Grou, Halve maan Drachten en Earnewâld zeilen met sponsoren een tweetal wedstrijden. Afgesloten met een prijsuitreiking en muziek door Piter Wilkens in het nieuwe zeilcentrum van Grou.

Foto's door Ellen Wester

 
Raets Marine Regatta

Donderdag 5 september was de Raets Regatta op het Sneekermeer. Dit is een evenement wat de laatste jaren wordt georganiseerd voor onze hoofdsponsor Raets Marine, deze nodigt (buitenlandse) zakenpartners/klanten/contacten uit om lekker ontspannen te kunnen zeilen. Dit wordt dan wel weer in wedstrijdverband gedaan met meerdere skûtsjes om het wedstrijdelement toch naar voren te laten komen. Het was een prachtige dag met stralende zon en een lekker briesje.

De dag begon met een heerlijke lunch op het starteiland. Daarna een introductie over het zeilen van onze verslaggever Gjalt de Jong. Daarna met het hele team op de foto en met zijn allen het water op. Als startschip/volgschip hadden we de Bald'r en de wedstrijd kon beginnen.

Het ging er bij deze wedstrijd niet om welk skûtsje zou winnen, maar om welk team dat als bemanning erbij komt op het skûtsje. Het team dat eerste werd, moest de volgende wedstrijd op het skûtsje zeilen dat als laatste was geëindigd. Tussen de wedstrijd door was gezorgd voor een hapje en een drankje.

Na een paar heerlijke uurtjes op het water gingen we weer terug naar het starteiland waar weer een hapje en drankje genuttigd konden worden. Hier was ook nog de prijsuitreiking en nog wat muziek van o.a. Gjalt de Jong en twee collega's om de sfeer nog wat te versterken. Hierna was er voor de gasten en onze bemanning nog een heerlijk verzorgde BBQ. Kortom een zeer geslaagde dag!

Foto's Jolanda Taekema

 
Kaatsclinic bemanning

In het voorseizoen van dit jaar was de Fryske Olympiade. Hierbij werden drie verschillende teams(Kaatsen, Fierljeppen, Skutsjesilen) bij elkaar gebracht tot één team.

Het contact met het vrouwen kaatsteam is blijven bestaan. De drie vrouwen hebben ook al een keer mee gezeild tijdens een trainingsavond, nu was het onze beurt om te leren kaatsen!

Update: 6-10-13: Een nieuwsitem op de KNKB over deze kaatsclinic.

 
Pieter Annema ferstoarn

 

Op 11 septimber is Pieter Annema op de hege leeftiid fan 97 jier yn syn wenplak Burgum ferstoarn.

Annema foarme mei Douwe Franke en Gerrit Wester it earste bestjoer fan ,de troch harren oprjochte, Stichting It Earnewâldster Skûtsje.

Yn Annema ferliest It Earnewâldster Skûtsje net allinich ien fan syn grûnlizzers mar ek in stiper dy’t oan ’t lêst ta meilibbe mei it skûtsje fan Earnewâld.

 

///////////

 

Op 11 september is Pieter Annema op 97 jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Bergum.

Annema samen met Douwe Franke en Gerrit Wester vormden het eerste bestuur van de "Stichting It Earnewâldster Skûtsje".

Met het overlijden van Pieter Annema verliest het Earnewâldster Skûtsje de grondlegger maar ook een donateur die tot het laatst toe meeleefde met het skûtsje van Earnewâld.