Nieuws
Langweer 2014

Na de teleurstellende wedstrijd van gister werd er vandaag weer met "STRIID & PASSIE" tegenaan gegaan om een top resultaat te bereiken. Er stond een mooie, maar ook schifterige wind en er kon lekker gezeild worden. Vanuit de start was het moeilijk te zien welk skûtsje er als eerst om de bovenste ton zou komen. Earnewâld uiteindelijk als 4e, maar de achtervolging werd ingezet. Voor de wind met een kluitje schepen richting de onderste ton en hier lagen we 1e.

Het kruisrak weer in en hier verloren we helaas een paar plekjes. Als 5e om de bovenste ton en weer werd de achtervolging ingezet. Bij de onderste ton lagen we weer 3e. Na een prachtige wedstrijd uiteindelijk als 2e gefinisht, de vlag kon weer in top

 


 
Terherne 2014

Vandaag een dag van nationale rouw voor de omgekomen slachtoffers van vlucht MH17. Het zou een sobere wedstrijd moeten worden die om half twee al zou beginnen. Om 16.00 uur was er een minuut stilte.

Na de krappe wateren van Grou, De Veenhoop en Earnewâld nu voor het eerst een wedstrijd op het ruime water. De start ging niet echt lekker en Earnewâld kon niet goed weg komen. Hier volgde dan ook het eerste protest uit met Woudsend. Bakboord-stuurboord, waarbij Earnewâld fout was. Bij de bovenste ton lagen we in de middenmoot, maar al snel volgde een protestsituatie met Grou. Bij de volgende ton was er nog een situatie met Grou en besloot Earnewâld de wedstrijd te verlaten.

Om 16.00 uur lagen alle skûtsjes in een sleep met de vlag half stok en halverwege de mast. Een indrukwekkend gezicht.

 

 

 
Earnewâld 2014

Ons thuiswater. Een stralende dag. Een mooie wind. Startnummer 9. Dit waren de ingrediënten voor een prachtige wedstrijd. Bij het startschot hadden we weer super snel het zeil omhoog en hierdoor konden we gelijk twee skûtsjes inhalen. Via de Sânemar op weg naar de Folkertsleat met flink wat skûtsjes tegelijk. Hier kon Earnewâld ook weer wat winst pakken en schoof weer een paar plekjes op.

 

Na een paar rondes zeilen had Earnewâld ook d'Halve Maen ingehaald en lagen we op de 3e plek. De achtervolging werd ingezet op Lemmer, maar deze kon niet meer ingehaald worden. Doordat Earnewâld als 9e gestart was en Lemmer als 2e,  moest Lemmer dus verder zeilen en finishte Earnewâld als 2e.

 
De Veenhoop 2014

Een regenachtige dag met een sleepstart. Earnewâld had startnummer 6. Bij het schot hadden we weer razend snel het zeil omhoog en kwamen we heel mooi weg. Er werden gelijk twee skûtsjes ingehaald en dit bracht ons bij de bovenste boei op een mooie 4e plaats.

Het was een niet al te spannende wedstrijd, doordat de wind dwars op het meer stond. Dit resulteerde in een wedstrijd waar veelal achter elkaar aan werd gezeild. Het zogenaamde carrousel zeilen. Earnewâld hield deze plek mooi vast.

 

Bij de finish moeten de skûtsjes met een hoger startnummer minder ver zeilen dan de skûtsjes met een lager startnummer. Hierdoor konden we nog voor Woudsend finishen die verder moest zeilen. Het resultaat was een super mooie 3e plaats.

 
Grou 2014

Deze eerste wedstrijddag was gelijk een bloedhete zomerse dag. Gelukkig stond er nog wel een mooie wind, waardoor de skûtsjes lekker konden zeilen. De wedstrijd in Grou begint zoals gewoonlijk met de traditionele sleep.

De start was dit keer op de Wiide Ie. Eerst een massaal valse start, maar de tweede keer waren de skûtsjes dan toch echt los. Earnewâld kon maar moeilijk weg komen en kwam als 9e om de bovenste boei. Toen op weg naar de Tynje, daar was het een grote drukte met skûtsjes. We kwamen als 12e de Pikmar op, dit moest beter!

Gelukkig ging het daarna ook beter en werden er behoorlijk wat skûtsjes ingehaald. De laatste ronde richting vanuit de Tynje richting de Pikmar werd de aanval nog even op Grou ingezet. En ook deze werd ingehaald met als resultaat een 7e plaats.