Nieuws
Earnewâld 2014

Ons thuiswater. Een stralende dag. Een mooie wind. Startnummer 9. Dit waren de ingrediënten voor een prachtige wedstrijd. Bij het startschot hadden we weer super snel het zeil omhoog en hierdoor konden we gelijk twee skûtsjes inhalen. Via de Sânemar op weg naar de Folkertsleat met flink wat skûtsjes tegelijk. Hier kon Earnewâld ook weer wat winst pakken en schoof weer een paar plekjes op.

 

Na een paar rondes zeilen had Earnewâld ook d'Halve Maen ingehaald en lagen we op de 3e plek. De achtervolging werd ingezet op Lemmer, maar deze kon niet meer ingehaald worden. Doordat Earnewâld als 9e gestart was en Lemmer als 2e,  moest Lemmer dus verder zeilen en finishte Earnewâld als 2e.

 
De Veenhoop 2014

Een regenachtige dag met een sleepstart. Earnewâld had startnummer 6. Bij het schot hadden we weer razend snel het zeil omhoog en kwamen we heel mooi weg. Er werden gelijk twee skûtsjes ingehaald en dit bracht ons bij de bovenste boei op een mooie 4e plaats.

Het was een niet al te spannende wedstrijd, doordat de wind dwars op het meer stond. Dit resulteerde in een wedstrijd waar veelal achter elkaar aan werd gezeild. Het zogenaamde carrousel zeilen. Earnewâld hield deze plek mooi vast.

 

Bij de finish moeten de skûtsjes met een hoger startnummer minder ver zeilen dan de skûtsjes met een lager startnummer. Hierdoor konden we nog voor Woudsend finishen die verder moest zeilen. Het resultaat was een super mooie 3e plaats.

 
Grou 2014

Deze eerste wedstrijddag was gelijk een bloedhete zomerse dag. Gelukkig stond er nog wel een mooie wind, waardoor de skûtsjes lekker konden zeilen. De wedstrijd in Grou begint zoals gewoonlijk met de traditionele sleep.

De start was dit keer op de Wiide Ie. Eerst een massaal valse start, maar de tweede keer waren de skûtsjes dan toch echt los. Earnewâld kon maar moeilijk weg komen en kwam als 9e om de bovenste boei. Toen op weg naar de Tynje, daar was het een grote drukte met skûtsjes. We kwamen als 12e de Pikmar op, dit moest beter!

Gelukkig ging het daarna ook beter en werden er behoorlijk wat skûtsjes ingehaald. De laatste ronde richting vanuit de Tynje richting de Pikmar werd de aanval nog even op Grou ingezet. En ook deze werd ingehaald met als resultaat een 7e plaats.

 

 
Wedstrijd op Grou-Jubileum wedstrijd Ljouwert

Het "Ljouwerter Skûtsje" bestaat 100 jaar. Hiervoor werd er een wedstrijd gezeild op het tegenwoordig thuiswater van Leeuwarden.

Een hele mooie wedstrijd volgens SKS reglement en met de officiële routes over de Pikmar de Tijnje en de Wiide Ie. Met een mooie start raakten we met het Earnewâldster skutsje al in de top 3. Tijdens het eerste kruisrak raakte Heerenveen al achter ons en lagen we op aantal scheepslengtes achter Akkrum. In de allerlaatste route kwamen we steeds dichter bij de eerste plaats.

Voor de wind op de Wiide Ie lagen we op kop, en op de Pikmar zijn we ook als eerste gefinisht. Het was een mooie wedstrijd waarin we ook nu weer veel hebben geleerd. Iedereen kijkt met een goed gevoel naar de SKS reeks vanaf 19 juli.

Foto: De Filmploeg, www.defilmploeg.nl

 
Rotary Skutsje Undernimmersdei

Een hele mooie dag met drie wedstrijden. Elk skûtsje had tijdens de eerste wedstrijd een groep van een bedrijf mee en de tweede en derde wedstrijd kregen de skûtsjes een tweede groep van een bedrijf mee.

Eerst hadden wij Centraalstaal Construction mee aan boord en omdat het hier ook weer stevig waaide konden veel mensen mee functioneren binnen de bemanning. Die was ook bij de tweede groep het geval van Drukkerij de Vries. Beide keren goed gezeild en de groepen zijn op een tweede en een vierde plaats ge-eindigt.