Lemmer 30 juli

’s Morgens inhaalwedstrijd

Er stond wederom een flinke wind, kracht 4/5 Bft. Voor de wedstrijd zeilden we nog met een reef in het zeil, maar deze is er voor de start toch uitgehaald. De eerste slag vanuit de start ging Earnewâld langs de dijk richting de bovenste boei, daar kwamen we over stuurboord op af en dat pakte niet heel goed uit. We kwamen als 10e om de bovenste boei.
De volgende kruisrakken werd er nog van alles aan gedaan om wat naar voren te schuiven. Door de harde wind liep het voor ons niet echt lekker en finishten we ook als 10e.

’s Middags

De wind was nog steeds vrij krachtig en daarom had Earnewâld er ’s middags weer een reef in gezet. Vanuit het eerste kruisrak kwamen ze als 5e om de bovenste boei, waar het een drukte was met meerdere schepen bij elkaar. Voor de wind richting het strand en weer het kruisrak in. Er waren een paar wisselingen en Earnewâld verloor een plekje.
Tegen het eind van de wedstrijd viel er nog wat winst te behalen en konden we boord aan boord komen met Lemmer bij de onderste ton. Er ontstond echter een aanvaring met Lemmer, waardoor onze schoot achter hun bolder achterop bleef haken. Onze schipper Gerhard Pietersma zat in een benarde situatie tussen beide helmhouten in. We moesten de wedstrijd verlaten, doordat de schoot geknapt was en het met Gerhard niet zo goed bleek te gaan. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan. Gerhard heeft twee gekneusde ribben, maar verder is het gelukkig allemaal goed afgelopen.