Laatste Nieuws

September 2015

10 September RaetsMarine Classic Sailing Regatta

Onder prachtige omstandigheden werd vandaag de Raets Marine Classic Regatta verzeild. Onze hoofdsponsor Raets Marine had voor deze dag een internationaal gezelschap uitgenodigd om samen de strijd aan te gaan. Een grote opkomst zorgde ook voor een grote vloot skûtsjes. 12 Skûtsjes ging de strijd met elkaar aan. We zeilen een mooie route, starten op het Sneekermeer, via het Heerengat naar de Goingarijpster Poelen en via de Sybesloot weer naar het Sneekermeer. Onze gasten hebben een geweldige dag gehad, wij uiteindelijk ook, met een miniem verschil wisten we deze wedstrijd te winnen.

2 september

Vanavond hebben we gezeild met de kinderen van de Master Frankeskoalle. Het was een gezellige avond met een zonnetje en een leuke bries. En voor amateurschipper Willem een eerste trainingsmoment.

Mei 2015

24 mei

Als blijk van waardering heeft het bestuur van Stichting ‘t Earnewâldster Skûtsje een model van het skûtsje van Earnewâld aangeboden aan Tuur van der Pas. Al jarenlang zet hij zich enorm in voor het skûtsje.

14 mei, zeilen met de Flitsclub

Vanavond hebben we gezeild met de fanatieke jeugd van de flitsclub. Onder prachtige omstandigheden hebben we een aantal mooie slagen over het Sneekermeer gemaakt.

6 mei, harde wind, niet zeilen, wel trainen

Vanwege de harde wind vanavond niet gezeild. Peter en Jurjen Outdoor hadden een aantal leuke activiteiten bedacht zodat we toch goed met elkaar aan de slag zijn gegaan.

8 mei, Skippersbitter

8 mei wordt de voorstelling Skippersbitter opgevoerd aan boord van Theaterskip de Bald’r. De Bald’r ligt deze avond afgemeerd nabij de oude sluis in Earnewald. Kaarten voor deze avond regelt u door een email te sturen naar: freonenklup@skutsjeearnewald.nl. Wees er snel bij, er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar.

April 2015

Donateurzeilen

9 Mei aanstaande krijgt u als donateur weer de kans om mee te zeilen op ons skûtsje. We vertrekken om 13.00 en 15.00 uur uur vanaf de sluis. U kunt zich opgeven bij Anique Veenje, dit doet u door een email te sturen naar freonenklup@skutsjeearnewald.nl.

Earnewâldster Skûtsjekrante 2015

Ons magazine ’t Swurd is verstuurd. Onze donateurs kunnen deze week een exemplaar in de brievenbus verwachten.

Princenhoftocht 2015

Een mooie eerste wedstrijddag voor een aantal SKS en een aantal IFKS skûtsjes.

Er stond genoeg wind om een mooie wedstrijd te kunnen zeilen. Met een mooie start kwamen wij als eerste bij de bovenste ton. Met het ronden werd de ton geraakt en draaiden wij een extra rondje. Hierdoor lagen wij weer op een vierde plaats.

Met een mooi stuk voor de wind en halve wind langs het Hotel Princenhof konden wij weer met een spectaculair kruisrak de Sânemar en de Folkertsleat op laveren.

Zo werd er af en toe weer een plek gewonnen en weer verloren. Uiteindelijk in de laatste route waren er zware windvlagen waardoor het skûtsje van Huizum om ging. Hierdoor raakten wij weer op een derde plek en zo zijn wij ook gefinished.

1: Akkrum Pieter Meeter

2: Drachten Jeroen Pietersma

3: Earnewâld Gerhard Pietersma.

Januari 2015

Onderhoud

Het zeilseizoen laat nog even op zich wachten, maar de onderhoudswerkzaamheden zijn alweer in volle gang.

Het skûtsje ligt op dit moment op zijn kop om de onderkant weer mooi glad te maken!

September 2014

4 September 2014 Raets Marine Regatta

De Reats Marine Regatta is op 4 september gehouden. Onder andere het zonnetje en een straffe wind zorgen voor een prachtige dag.

Augustus 2014

Wij zijn nummer 3 in het SKS klassement van 2014 geworden!

huldiging